2106095008 Πόντου & Ελευθέριου Βενιζέλου 8Α, Μελίσσια fytexperts@gmail.com

Μάθετε για την Σανσιβέρια!

Μάθετε για την Σανσιβέρια!

Μάθετε για την Σανσιβέρια!

Το όνομά του είναι σανσεβιέρια είναι ένα φυτό που έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα τον τελευταίο καιρό λόγω του ότι είναι πολύ δύσκολο να «πεθάνει».

Πρόκειται για ένα όμορφο, «διακρητικό» θα λέγαμε φυτό το οποίο έχει στιλ ενώ ταυτόχρονα καθαρίζει και την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας.

Να τι πρέπει να προσέξετε αν αποφασίσετε να το βάλετε στο σπίτι σας.

 

Η σανσεβιέρια θα σας ευγνωμονεί αν δεν της δίνετε σημασία. Αφήνετε το χώμα της να στεγνώνει καλά πριν την ποτίσετε και πάλι ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες το συγκεκριμένο φυτό δεν θέλει σχεδόν καθόλου πότισμα. Έχετε το φυτό σας κοντά στο φως μιας και αυτό είναι ίσως το μόνο που χρειάζεται για να επιβιώσει.

 

Μπορείτε να μεταφυτεύσετε το φυτό σας κάνοντας το εξής: Γύρω στην άνοιξη κόψτε μερικά φύλλα από την σανσεβιέρια και φυτέψτε τα σε μια νέα γλάστρα και χώμα ιδανικό για αυτό το φυτό (ρωτήστε στο φυτώριό σας). Σιγουρευτείτε ότι το φύλλο που θα φυτέψετε κοιτάει προς τα πάνω, προς την κατεύθυνση που έχει έτσι κι αλλιώς το φυτό αυτό. Έτσι με μια απλή κίνηση και χωρίς να ξοδευτείτε μπορείτε να αποκτήσετε αρκετές σανσεβιέριες και να διακοσμήσετε με αυτές το σπίτι σας.

Προσοχή!! Το φυτό αυτό είναι τοξικό για γάτες και σκύλους. Επομένως αν έχετε κατοικίδια κρατήστε τα μακριά από τα φύλλα του.

Πίσω